Chorizo in Witte Wijn
Ingrediënten (8 hapjes)
- 1 chorizo
- 1 kleine fles witte kookwijn
-"Voor pikante liefhebbers, neem zeker de pikante versie"-
-"Gemakkelijk zalig verrassend hapje!"-
Bereiding
Stappenplan
1. Haal het vel van de chorizo.
2. Snij de chorizo in kleine sneetjes van 0,5 cm.
3. Laat deze gedurende 3 uur weken in de witte wijn.
4. Na het weken, kook je het geheel gedurende een 5tal minuten.
5. Afdeppen met wat keukenpapier en smullen maar.
-"Smakelijk & Santé"-
Tip
- Gebruik voor dit gerecht een kwaliteitvolle chorizo, want anders is het te vettig en neemt die de witte wijn niet genoeg op.
Wist je dat?
Je ook van chorizo een "crumbel" kan maken! Met dit gerechtje, door ze fijner te snijden en ze erna gewoon te laten uitdogen en fijn de hakken. Super lekker en pittig als afwerking voor je hapjes!
Heb je het geprobeerd? Foto's of reacties zijn altijd fijn!
Heb je vragen, hulp nodig of heb je goeie raad, laat het dan maar zeker weten!
Reactie plaatsen
Reacties