Gepocheerde Roggevleugel
Ingredienten (2personen)
- 500-600gr roggevleugel
- 1 courgette
- 2 tomaten
- 1 rode ajuin
- 200gr boter
- 1 pot kleine kappers
- 1 pot grote kappers
- 1 lookteen
- olijfolie
- 1l visbouillon
- 1 citroen
Kruiden
- Peper & zout
- Provençaalse kruiden
- Verse tijm
- Verse rozemarijn
Provencaalse kruiden
- 2 delen gedroogde tijm
- 2 delen gedroogde marjolein
- 1 deel gedroogde rozemarijn
- 1 deel gedroogde basilicum
- 1 deel salie
- 1 deel oregano
-" Gepocheerde rog mmmmmm"-
Bereiding
Stappenplan
1. Verwarm de oven op 180°.
2. Snij de helft van de courgette, de twee tomaten en de rode ajuin in kleine schijven.
3. Leg de groenten op een ovenplaat, kruid met peper, zout, provençaalse kruiden, geplette lookteen, een takje rozemarijn & tijm.
4. Een scheut olijfolie over en steek de plaat met groenten in de oven gedurende 20 minuten.
5. Neem een kleine kookpot en laat de boter smelten.
6. Op moment dat de boter gesmolten is kan je de 2 soorten kappers toevoegen.
7. Neem een ovenschotel, giet er de visbouillon in 2/3 vol.
8. Kruid de roggevleugel met peper & zout en leg deze in de visbouillon.
9. Steek de visschotel in de oven gedurende 10-15 min (Afhankelijk van de dikte van uw roggevleugel).
-"Smakelijk"-
Tip
- Verse mooie 'rode' roggevleugel is super lekker. Als je dan nog is je eigen bouillon maakt..... mmmm heb er opnieuw 'goesting' in! Is echt niet moeilijk. Kruiden, visgraten en water laten inkoken!
Wist je dat?
Een roggevleugel alleen bestaat uit kraakbeen!
Heb je het geprobeerd? Foto's of reacties zijn altijd fijn!
Heb je vragen, hulp nodig of heb je goeie raad, laat het dan maar zeker weten!
Reactie plaatsen
Reacties