Provençaalse Aardappelschotel
Ingrediënten (4personen)
- 10 tal aardappelen (2tal per persoon, afhankelijk van de grootte).
-" Ik neem meestal Charlotte of Nicola aardappelen voor deze schotel. Ze hebben een fijne structuur en behouden mooi hun vorm"-
Kruiden
- Peper & zout
- Oregano
- Provencaalse kruiden
- Roze peperbollen
Provencaalse kruiden
- 2 delen gedroogde tijm
- 2 delen gedroogde marjolein
- 1 deel gedroogde rozemarijn
- 1 deel gedroogde basilicum
- 1 deel salie
- 1 deel oregano
Bereiding
Stappenplan
1. Was de aardappelen met schil onder koud water. Schrob ze mooi zodat de schil proper is.
2. Snij de aardappelen in "maantjes", in de lengte van de aardappel. Probeer dezelfde grote maantjes te snijden. Is belangrijk voor de cuisson.
3. Leg ze in een ovenschotel.
4. Kruid met peper & zout, oregano en provençaalse kruiden.
5. Doe er een scheutje olijfolie over en meng deze door de aardappelen.
6. Strooi er een aantal roze peperbollen over.
7. Plaats de schotel in de oven, 180° gedurende 25 min.
-"Smakelijk"-
Tip
- Super lekker en verrassend met een BBQ of als bijgerecht bij een stukje vis. Laat ze wel "niet te lang" in de oven anders drogen deze uit.
Wist je dat?
Roze peper eigenlijk niet behoort tot de familie van de pepers! De roze peperbes is familie van de cashewnoten .
Heb je het geprobeerd? Foto's of reacties zijn altijd fijn!
Heb je vragen, hulp nodig of heb je goeie raad, laat het dan maar zeker weten!
Reactie plaatsen
Reacties