Perzik & Blauwe kaas

 

 

Rating: 5 sterren
1 stem

Ingrediënten (8 hapjes)

 

- 1 ciabatta brood 

- 1 perzik 

- 1 kleine fles witte "kookwijn"

- 1 pak roquefort 

- 1 pot philadelphia

 

 

 

Kruiden

- Peper & zout

 

 

 

-"Gemakkelijk zalig verrassend hapje!"-



Bereiding

 

Stappenplan

1. Snij de perzik in partjes en laat deze gedurende 1 uur marineren in de witte wijn. 

2. Grill erna de partjes samen met de fijn gesneden stukken brood op de BBQ of onder de grill in de oven.

-"De grill smaak geeft een extra touch!"-

3. Strijk de gegrilde broodjes in met wat philadelphia en kruid af met peper & zout.

4. Leg er een stuk gegrilde perzik op en bestrooi het geheel en kleine stukken roquefort. 

-"Probeer het brood en de perzik nog ligt warm te houden bij het dresseren zodat de roquefort licht kan smelten."-

 


Tip

- Gebruik een perzik die niet te rijp is! Anders kan je ze moeilijk grillen. 

- Roquefort is ook heel lekker in combinatie met witloof - iets meer winters hapje!


Wist je dat?

Hoe langer je en kaas laat rijpen, hoe sterker de smaak wordt!


Heb je het geprobeerd? Foto's of reacties zijn altijd fijn!

Heb je vragen, hulp nodig of  heb je goeie raad, laat het dan maar zeker weten!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.