Gerookte Paling, Appel & Rode Biet

 

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten (4 porties)

 

- 1 rode appel

- 1 gekookte rode biet

- 1 citroen

- 10 cl witte kookwijn

- 2 pijpajuinen

- 2 sneden gerookte paling

- 2 radijzen

 

 

 

Kruiden

- Peper & zout

- Verse Dille

 

-"Gemakkelijk verfijnd hapje!"-


Bereiding

 

Stappenplan

1. Snij een brunoise van een halve appel en rode biet. Laat de kleine stukjes marineren in de witte wijn en de jus van een halve citroen. Kruid af met peper en zout en laat het geheel rusten gedurende 20 min. 

2. Ondertussen snij je de pijpajuin in fijne schijfjes en de paling in sneden van ongeveer 1 cm dik.

3. Snij de radijzen heel fijn in schijfjes en leg ze klaar om te garneren. 

4. Neem een potje om te dresseren, leg een bodem van je brunoise, strooi er wat pijpajuin over en leg er mooi de stukken paling erover. 

5. Werk af op de zijkanten met de radijzen, een fijn stukje schil van de citroen en de dille. 

 

-"Smakelijk & Santé"-

 


Tip

- Gebruik een zure kookwijn, geeft een verfrissende toets en werkt het geheel mooi af. 


Wist je dat?

Een paling twee harten heeft!


Heb je het geprobeerd? Foto's of reacties zijn altijd fijn!

Heb je vragen, hulp nodig of  heb je goeie raad, laat het dan maar zeker weten!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.