Tagliata met Rode Biet
Ingredienten (2personen)
- 300gr filet pur
- 1 zakje rucola
- 1 rode biet
- 100gr feta
- 1 blok parmezaan
- Olijfolie
- Balsamicoazijn
- Pijnboompitten
- 2 pijpajuinen
Kruiden
- Peper & grof zout
Bereiding
Stappenplan
1. Snij de rode biet in kleine blokken en meng deze samen met de feta. Kruid met peper.
2. Haal het vlees op voorhand uit de koelkast zodat deze al wat "warmte" neemt.
3. Kruid de rucola af met wat olijfolie peper en zout. Leg de rucola op een bord en bestrooi het geheel met de rode biet, feta en de gesneden pijpajuin (een deel bijhouden voor de afwerking).
4. Bak ondertussen de pijnboompitten in de pan.
-" Let op dit kan snel gaan opeens en aanbranden"-
5. Doe een aantal "lijnen" balsamicoazijn over de salade.
6. Bestrooi het geheel met de gebakken pijnboompitten.
7. Bak uw stuk vlees in boter in de pan. Ik serveer dit "bleu chaud" dus laat de steak aanbakken gedurende 2 minuten aan elke kant en laat het dan rusten in zilverpapier gedurende 10 min.
8. Snij het vlees in fijne sneetjes en leg deze over de salade.
9. Werk af met fijne sneden parmezaan en de resterende pijpajuinen.
10. Doe een beetje grof zout over je vlees - geeft een extra touch!
-"Smakelijk"-
Tip
- Neem hier kwalitatief vlees voor! Door het feit dat je het bijna "rauw" eet is het nodig dat het heel mals en zacht is. Ik neem altijd een filet pur.
- Let op niet teveel zout in de salade, want de feta is al een heel zout product!
Wist je dat?
Het Belgisch witblauw het meest voorkomende ras is in België! En veel vitamine B, eiwitten en ijzer bevat.
Heb je het geprobeerd? Foto's of reacties zijn altijd fijn!
Heb je vragen, hulp nodig of heb je goeie raad, laat het dan maar zeker weten!
Reactie plaatsen
Reacties