Ravioli van Rode Biet
Ingredienten (2personen)
- 1 rode biet
- 50gr geitenkaas (crème)
- 1 limoen
- 1 soeplepel honing
- Balsamico-crème
- Olijfolie
Kruiden
- Peper & grof zout
- Dille
Bereiding
Stappenplan
1. Kook de verse rode biet gedurende 40 min in kokend water. Laat deze afkoelen in koud water en haal de schil eraf.
2. Snij de gekookte rode biet in heel fijne schijven. Je kan hiervoor ook een mandoline gebruiken.
3. Maak met een glas een ronde vorm van de schijven (voor de ravioli).
4. Doe de geitenkaas in een kom samen met de honing en de fijngesneden dille. Kruid het geheel met zwarte peper.
5. Plaats de ronde schijven rode biet op een bord en leg in het midden een klein hoopje klaargemaakte geitenkaas.
6. Plaats opnieuw een schijf rode biet erover.
7. Werk af met een paar druppels balsamico-crème, olijfolie, dille, grof zout en een draai aan de pepermolen.
-"Smakelijk"-
Tip
- Je kan in de winkel gekookte rode biet kopen. Ik vind persoonlijk een verse veel beter maar is iets meer werk.
- Let op, rode biet maakt heel veel vlekken!
Wist je dat?
Rode biet heel gezond is en helpt tegen bloedarmoede!
Heb je het geprobeerd? Foto's of reacties zijn altijd fijn!
Heb je vragen, hulp nodig of heb je goeie raad, laat het dan maar zeker weten!
Reactie plaatsen
Reacties