Trio van Blini's
Ingrediënten (16 Blini's)
- 1 pot lompviseieren
- 100gr gerookte zalm
- 3 pijpajuinen
- 1 pot zure room
- 1 limoen
- 16 blini's
- 50gr chorizo
Kruiden
- Peper & zout
- Verse Dille
-"Gemakkelijk zalige hapje!"-
Bereiding
Stappenplan
1. Verwarm de oven op 220°. Leg de schellen chorizo op bakpapier en laat deze gedurende 10 min grillen in de oven. Tot ze mooi hard zijn!
-"Zeker goed in het oog houden want kan heel snel aanbranden."-
2. Ondertussen kan je de blini's al klaar zetten op een bord.
3. Doe de zure room in een klein potje, kruid met roze peper, zwarte peper en een beetje limoen.
4. Leg een kleine koffielepel zure room op elke blini.
5. Versier ze verder met een klein stukje zalm, dille en / of met lompviseieren.
6. Na dat de chorizo is afgekoeld kan je met een hakmes de chorizo fijn hakken en gebruiken om de resterende blini's af te werken.
-"Smakelijk & Santé"-
Tip
- Ik gebruik een limoen omdat deze een geraffineerder aroma heeft. Citroen is iets harder, zuurder van smaak.
- Je kan dit gerecht ook maken met ander gedroogd vlees of andere soorten vis. Zalmeieren, gerookte paling of heilbot zijn hier ook ideaal voor.
Wist je dat?
Er in de limoen anti-oxidanten zitten die je immuunsysteem stimuleren en ook helpt als je wilt afvallen! Ook het drinken van vers limoensap kan zorgen voor een verbeterde huid!
Heb je het geprobeerd? Foto's of reacties zijn altijd fijn!
Heb je vragen, hulp nodig of heb je goeie raad, laat het dan maar zeker weten!
Reactie plaatsen
Reacties