Gevulde Pasta Gegrilde Rode Biet & Chorizo
Ingredienten (2personen)
- 250 gr verse gevulde pasta
- 1 rode biet
- 4 fijne sneetjes chorizo
- 1 rode ui
- olijfolie
- 1 lente-uitjes
- 1 potje zure room
- 200ml passata
- 1 lookteen
-
Kruiden
- Peper & zout
- Oregano
- Paprikapoeder
- Verse dille
- Sambal (voor de pikant - beters onder ons)
-" Je kan de gevulde pasta ook zelf maken met een vulling van ricotta & rode biet. "-
Bereiding
Stappenplan
1. Snij de rode ajuin en de rode biet in fijne sneetjes.
2. Leg de rode biet, ajuin en de chorizo op bakpapier en laat deze grillen gedurende een 10 tal minuten.
-"Laat het lang genoeg grillen, dat het goed droog is, maar hou het zeker in het oog, want wordt heel snel "zwart"."-
3. Bak de lookteen in een kookpot met een beetje olijlolie, voeg de passata en de zure room toe. Kruid met paprika, oregano en sambal voor de liefhebbers.
4. Plaats de kookpot met water voor de pasta op de kookplaat. Voeg wat zout en olijfolie toe.
5. Snij de lente-ui in fijne stukjes.
6. Als de chorizo, rode biet & ajuin zijn afgekoeld mag je deze hakken in fijne stukjes. Hou 1 sneetje chorizo over voor de afwerking van je borden.
7. Kook de pasta.
-" Warm de borden altijd op"-
5. Leg de pasta in het warme bord.
6. Giet er de saus over en de fijn gesneden krokante stukken chorizo en biet.
7. Werk af met een klein beetje olijfolie, een draai aan de pepermolen, de lenteuitjes, een takje dille en het gedroogd sneetje chorizo.
-"Smakelijk"-
Tip
- Gebruik een verse rode biet, is gemakkelijk klaar te maken (gewoon koken in water) en heeft super veel smaak.
Heb je het geprobeerd? Foto's of reacties zijn altijd fijn!
Heb je vragen, hulp nodig of heb je goeie raad, laat het dan maar zeker weten!
Reactie plaatsen
Reacties