Gevulde pasta à la Burrata
Ingredienten (2personen)
- 250 gr verse gevulde pasta
- 300ml passata
- 1 potje zure room
- 1 bol burrata
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 2 sjalotten
- 2 pijpauinen
- 1 lookteen
Kruiden
- Peper & zout
- Oregano
- Provencaalse kruiden
- Verse basilicum
- Sambal
- Paprika
Provencaalse kruiden
- 2 delen gedroogde tijm
- 2 delen gedroogde marjolein
- 1 deel gedroogde rozemarijn
- 1 deel gedroogde basilicum
- 1 deel salie
- 1 deel oregano
-" Als je snel iets lekkers vers moet koken is het niet altijd gemakkelijk om verse gevulde pasta à la minute te maken. Reactie zal zeker zijn... " Virginie maak je pasta is zelf, is snel en eenvoudig ;-)"-
Bereiding
Stappenplan
1. Snij een brunoise van de sjalotten, courgette en aubergine.
2. Bak in een klein scheutje olijlolie eerst de sjalotten en voeg erna de courgette en aubergine stukjes toe. Kruid met peper en zout.
3. Bak de lookteen in een kookpot met een beetje olijlolie, voeg de passata en de zure room toe. Kruid met paprika, oregano en sambal voor de liefhebbers.
4. Laat even inkoken en zet ondertussen een kookpot op met warm water om de pasta in te garen.
-" Warm de borden altijd op"-
5. Leg de pasta in het warme bord.
6. Doe er de warme saus over en verdeel de gebakken groenten over het gerecht.
7. Neem de bol burrata en scheur ze in twee.
8. Leg de bol over het gerecht en ga er met de pepermolen is over.
-" Ik scheur de bol burrata eerst in een klein bord, zodat ik geen "vocht" verlies"-
9. Werk af met de fijngesneden pijpajuin en de basilicumblaadjes.
-"Smakelijk"-
Tip
- Ik gebruik altijd sambal en geen cayennepeper of tabasco. Sambal is kruidiger en fijner van smaak.
Wist je dat?
Wist je dat burrata een "restantje" is van mozzarella? Dat burrata eigenlijk een mozzarella bol is met room? De buitenschil van burrata is mozzarella en de room aan de binnenkant is stracciatella (= verse room, dat ontstaat bij het maken van mozzarella).
Heb je het geprobeerd? Foto's of reacties zijn altijd fijn!
Heb je vragen, hulp nodig of heb je goeie raad, laat het dan maar zeker weten!
Reactie plaatsen
Reacties
Top recept!!! Simpel lekker snel.... perfect voor een avondje in de week maar ook als gerechten met volk over de vloer ... Mooi