Guacamole, Gegrilde Paprika & Garnalen
Ingrediënten (4 hapjes)
- 2 avocado's
- 1/2 potje zure room
- Guacamole kruiden
- 1 limoen
- 1 klein doosjes gepelde garnalen
- 1 pijnajuinen
- 1 gele paprika
Kruiden
- Peper & zout
- Guacamole kruiden
Guacamole kruiden
- 2delen gedroogde ajuin
- 3delen paprika poeder
- 1 deel gedroogde knoflook
- 2 deel oregano
- 1 deel peper
- 1 deel komijn
- 1 deel cayennepeper
- 2 delen koriander
- 1 deel gember
-"Zalig Zacht Smaakvol hapje!"-
Bereiding
Stappenplan
1. Meng het vruchtvlees van de avocado met de zure room. Doe dit met een vork en lepel zodat er stukken avocado overblijven. Indien je graag een zachte mousse wilt moet je even de staafmixer gebruiken.
2. Voeg de guacamole kruiden toe samen met het sap van een 1/2 Limoen.
-"Koriander / extra Limoen toevoegen indien je dit graag eet"-
3. Gril ondertussen de paprika in de oven zodat je deze erna kan pellen.
4. Pel en snij de paprika in reepjes en laat deze afkoelen.
5. Snij de pijpajuinen in fijne reepjes.
6. Neem een doorzichtig potje en leg een laagje guacamole, reepjes paprika, de garnalen en werk af met de pijpajuin en een draai aan de pepermolen.
-"Smakelijk & Santé"-
Tip
- Gebruik zeker rijpe avocado's!
- Koriander, limoen en look geven een extra dimensie aan het hapje. Je kan altijd een aantal stukjes look laten meegrillen met de paprika en erna verwerken in de guacamole!
Wist je dat?
De avocado ook soms alligatorpear of krokodillenpeer wordt genoemd! Dit vanwege de geribbelde donkere schil.
Heb je het geprobeerd? Foto's of reacties zijn altijd fijn!
Heb je vragen, hulp nodig of heb je goeie raad, laat het dan maar zeker weten!
Reactie plaatsen
Reacties