Kreeft met Gedroogde Tomaten
Ingredienten (2personen)
- 1 kreeft
- 4 tomaten
- 200gr verse linguini
- 200gr courgetti
- 150gr "echte" boter
- Olijfolie
- 3 looktenen
- 2 sjalotten
- 2 pijpajuinen
Kruiden
- Peper & grof zout
- Verse Tijm
Bereiding
Stappenplan
1. Maak de gedroogde tomaten (zie recept)
-" Maak dit zeker op voorhand want neemt toch wel een 3-4 tal uur. "-
2. Kook de kreeft in bouillon of koop je gekookte kreeft! Indien je hem zelf kookt, maak je bouillon smaakvoller met selder, peperbollen (zwarte en roze), tijm, laurier. Hoe smaakvoller je bouillon hoe lekkerder uw kreeft!
3. Snij de kreeft in twee en leg het in een ovenschaal.
4. Snij de sjalot in kleine stukjes samen met de look.
5. Wrijf de kreeft in met de look en de echte boter. Leg er de gedroogde tomaten en sjalotten erover.
6. Nog wat besproeien met goeie olijfolie en een draai aan de pepermolen.
7. 20 min in een voorverwarmde oven op 180graden.
8. Kook ondertussen je pasta en de courgetti - de courgetti niet te lang, 1 a 2 minuten in kokend water, anders worden die te plat.
9. Serveer het geheel op warme borden ;-) en verfijn met wat pijpajuinen.
-"Smakelijk"-
Tip
- De courgetti maakt het minder zwaar en voor die dat een dieet volgen kan het ook alleen met courgetti 👌
Wist je dat?
Het geluid dat je hoort als je een kreeft kookt niet " de pijn is dat ze uitschreeuwen", maar de lucht dat vanuit hun maag eruit komt via hun luchtwegen.
Heb je het geprobeerd? Foto's of reacties zijn altijd fijn!
Heb je vragen, hulp nodig of heb je goeie raad, laat het dan maar zeker weten!
Reactie plaatsen
Reacties