Feta Gratiné
Ingrediënten (2personen)
- 1 blok feta
- 2 coeur de boeuf tomaten
- 1 sjalot
- Olijfolie
Kruiden
- Oregano
- Provençaalse kruiden
- Peper
Bereiding
Stappenplan
1. Emondeer de tomaten en snij ze grof in klein blokjes van 2-3 cm.
2. Snij de sjalot en de feta in kleine stukjes en meng deze samen met de tomaten. Voeg er een scheutje olijfolie aan toe en kruid het geheel met peper en oregano.
3. Leg alles in een ovenschotel, bestrooi met provencaalse kruiden en zet de schaal in de oven voor 20 min op 180 graden.
-" Ik eet dit als gerecht tijdens de week zonder koolhydraten. Dit kan wel geserveerd worden met een stukje brood, rijst of pasta"-
Tips
- Gebruik geen zout in dit gerecht, want de feta is een "zoute kaas".
- Maak je eigen provençaalse kruiden!
Provencaalse kruiden
- 2 delen gedroogde tijm
- 2 delen gedroogde marjolein
- 1 deel gedroogde rozemarijn
- 1 deel gedroogde basilicum
- 1 deel salie
- 1 deel oregano
Wist je dat!
Coeur de boeuf tomaten onderscheiden zich van de andere tomaten door hun vollere vruchtvlees, iets minder sap en niet te zurig. In tegenstelling tot andere tomaten rijpt deze tomaat van binnen naar buiten. Een coeur de boeuf tomaat kan dus al rijp zijn, ook al is deze nog een beetje groen.
Meestal neem ik de iets groenere om "rauw" te eten in een slaatje of bij tomaat mozzarella en de rode voor een warm gerecht.
Heb je het geprobeerd? Foto's of reacties zijn altijd fijn!
Heb je vragen, hulp nodig of heb je goeie raad, laat het dan maar zeker weten!
Reactie plaatsen
Reacties