Gedroogde tomaten
Ingredienten (4personen)
- 3 tomaten
- 3 looktenen
- Scheut olijfolie
- Bakpapier
Kruiden
- Peper & zout
- Takken rozemarijn
Bereiding
Stappenplan
1. Snij de tomaten in 4 en haal de pitten eruit zodat je alleen vruchtvlees over hebt.
2. Leg ze op bakpapier
3. Plet looktenen met de achterkant van een mes en verdeel de delen over het bakpapier.
3. Kruid met peper & zout en leg de takjes kruiden over de tomaten heen.
4. Klein scheutje olijfolie erover en laat gedurende 4u garen in de oven op 80 graden zodat deze mooi kunnen uitdrogen.
Tip
- Je kan deze erna ook bewaren in olijfolie!
Wist je dat!
Coeur de boeuf tomaten onderscheiden zich van de andere tomaten door hun vollere vruchtvlees, iets minder sap en niet te zurig. In tegenstelling tot andere tomaten rijpt deze tomaat van binnen naar buiten. Een coeur de boeuf tomaat kan dus al rijp zijn, ook al is deze nog een beetje groen.
Meestal neem ik de iets groenere om "rauw" te eten in een slaatje of bij tomaat mozzarella en de rode voor een warm gerecht.
Heb je het geprobeerd? Foto's of reacties zijn altijd fijn!
Heb je vragen, hulp nodig of heb je goeie raad, laat het dan maar zeker weten!
Reactie plaatsen
Reacties