***Recept van de Week***
Provençaalse Kippenschotel
Ingredienten (4personen)
- 600gr Kippenhaasje
- 2 Rode ajuinen
- 2 Courgetten
- 2 Coeur de Boeuf Tomaten
- 2 rode Paprika's
- 1 lookteen
- 2 bollen Mozzarella di Bufala
- Olijfolie
Kruiden
- Peper & Zout
- Oregano
- Provencaalse kruiden
- Verse Basilicum
- Kippenkruiden
- Roze peper
Provencaalse kruiden
- 2 delen gedroogde Tijm
- 2 delen gedroogde Marjolein
- 1 deel gedroogde Rozemarijn
- 1 deel gedroogde Basilicum
- 1 deel Salie
- 1 deel Oregano
Bereiding
Stappenplan
1. Gril de Paprika's in de oven gedurende 15 min.
2. Snij deze in repen van 0,5mm.
3. Snij de Tomaten, Mozzarela, Ajuin en de Courgette in schijven van 0,5mm.
4. Snij de kippenhaasjes in fijne repen en kruid ze met peper, oregano en kippenkruiden.
5. Leg afwisseld een sneetje Tomaat, Mozzarella, Basilicum Blaadje, Ajuin, Paprika, Kip, Courgette en herhaal dit opnieuw tot de ovenschotel mooi vol zit.
6. Kruid met Provencaalse kruiden, peper & zout en roze peperbollen en doe een scheutje olijfolie over het geheel.
7. Plaats de schotel in de oven op 180° gedurende 25min.
-"Smakelijk"-
Tip
- Je kan de kip ook marineren op voorhand met citroensap, oregano, provencaalse kruiden, peper en beetje olijfolie. Een paar uur laten rusten waardoor deze heel mals wordt.
- Receptje kan gemakkelijk met andere groenten of vlees. Let alleen op dat er een mix is tussen "sappige" groenten en iets drogere groenten zodat het geheel sappig blijft.
Wist je dat?
Wist je dat Mozzarella di Bufala wordt gemaakt uit Buffelmelk? Buffelmelk is iets zwaarder om te verteren dan koemelk, romerig van smaak, maar bevat minder cholesterol dan koemelk. Let op! er is een verschil tussen "Mozzarelle di Bufala" (= mix koe- en buffelmelk) en "Mozzarella di Bufala Campana" (= 100% buffelmelk)
Heb je het geprobeerd? Foto's of reacties zijn altijd fijn!
Heb je vragen, hulp nodig of heb je goeie raad, laat het dan maar zeker weten!
Reactie plaatsen
Reacties