***Recept van de week***

Gevulde Paprika 

 

 

Rating: 5 sterren
1 stem

Ingredienten (2personen)

 

- 2 Paprika's

- Griekse pasta 

- 1 blok Feta 

- 1 Rode ajuin

- 2 pijpajuinen

- Komkommer

- Olijfolie 

- Limoen

- Zure room

 

Kruiden

- Peper & Zout

- Provencaalse kruiden 

- Verse Basilicum

- Koriander 

- Komijn

 

 

Provencaalse kruiden

- 2 delen gedroogde Tijm

- 2 delen gedroogde Marjolein

- 1 deel gedroogde Rozemarijn

- 1 deel gedroogde Basilicum

- 1 deel Salie

- 1 deel Oregano

 


Bereiding

 

Stappenplan

1. Maak de paprika schoon, door deze in twee te snijden en de zaden eruit te halen. 

2. Plaats ondertussen een kookpot met water, zout en olie op het vuur zodat je de griekse pasta kan garen . 

3. Plaats de Paprika in een ovenschotel en laat deze al garen in de oven op 150° - de tijd dat de pasta klaar is. 

4. Laat de pasta 2 minuten minder garen dan op de verpakking. 

5. Snij de pijpajuin in fijne schijfjes, meng deze onder de pasta.

6. Snij de feta in kleine blokjes en meng deze aan de pasta. 

7. Kruid met peper & zout, klein snijfje komijn voor liefhebbers en verse koriander.

8. Vul de paprika en plaats deze terug 3 min op 180° in de oven. 

9. Snij de komkommer in kleine stukjes samen met de rode ajuin. Kruid met peper en zout, olijfolie en limoen. 

10. Werk de paprika af met blaadjes basilicum, provençaalse kruiden / de komkommer met een koffielepel zure room. 

-"Smakelijk"-

 



Tip

- Ik gebruik gele paprika omdat deze iets zachter is van smaak

- Je kan de Paprika ook zeker pellen, maar laat de paprika dan niet te lang garen of gebruik  "kook"touw om het geheel samen te houden. 


Wist je dat?

Feta een beschermde naam was in Europa?

En dat Feta een kaas is die je gemakkelijk kan verteren!

- "dat is de reden dat ik deze ook vaak gebruik "savonds" in gerechten na een lange werkdag!"-

 


Heb je het geprobeerd? Foto's of reacties zijn altijd fijn!

Heb je vragen, hulp nodig of  heb je goeie raad, laat het dan maar zeker weten!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.