*** Recept van de Week ***

Quesadillas à la Virginie

 

 

Rating: 4.5 sterren
2 stemmen

Ingrediënten (4 hapjes)

 

- 4 tortilla bladen

- 2 rode paprika's 

- 200gr kippenhaasjes

- 200gr kippengehakt

- 1 rode ajuin

- 300 gr reraspte kaas

- Guacamole 

- Potje zure room

- 2 Tomaten 

- 1 Teentje look

- Olijfolie

- Jalapeno's

-" Voor de liefhebbers"-

 

Kruiden

- Peper & zout

- Verse koriander

- Mexicaanse kruiden 

 

 

Mexicaanse Kruiden 

- 2 delen chilipoeder

- 1 deel cayennepeper

- 1 deel zwartepeper

- 2 delen paprikapoeder

- 1 deel komijnpoeder

- 1 deel gedroogde koriander

- 2 delen lookpoeder

- 2 delen gedroogde oregano

- 2 delen ajuinpoeder

 

 

 

-"Comfort Food"-



Bereiding

 

Stappenplan

1. Snij de rode ajuin en paprika in fijne repen. 

2. Bak de ajuin en de paprika aan en kruid met peper & zout. 

3. Snij de kip in repen, bak deze aan en kruid met mexicaanse kruiden. Hetzelfde doe je met het kippengehakt. 

4. Ontpit de tomaten en snij deze in kleine blokjes. Doe er een scheut olijfolie bij en een geplet teentje look. Kruid met peper & zout. 

5. Neem een groot plat bord, leg er een eerst vel Fajita op. Leg er een laagje ajuin en paprika erop, verdeel over het geheel en voeg erna de stukjes vlees (kip en gehakt).

6. Werk af met een laagje kaas en bedek het geheel met een vel Fajita.

7. Plaatse het bord in de oven gedurende 8 min op 180 graden of in de microgolf gedurende 3 minuten. 

8. "Knip" het geheel zoals "een taart" in 6 - Liefst niet snijden want dan schuift het geheel uit elkaar.

9. Serveer dit samen met de guacamole, zure room, gekruide tomaten, verse koriander  en de jalapeno's.

 

-" Smakelijk  - Mexicaans vakantie gevoeltje -"

 


Tip

- Je kan dit doen met elk soort vlees! Kip en gehakt zijn mijn favorieten omdat deze mooi sappig zijn en het geheel "juicy" houdt. Heb dit ook al gemaakt met een lekker stukje rundvlees "Saignant" gebakken.

- Ik maak dit ook zonder vlees met extra groenten of verschillende soorten kaas!

- Je kan dit recept ook gebruiken voor "echte" Fajita's! Gewoon alle ingrediënten apart aan tafel en iedereen maakt zijn eigen Fajita! Neem ook kleine vellen, is super aangenaam en dan kan je er meerder maken. Extra mogelijke ingrediënten: Maïs, Pijpajuin, Gedroogde Tomaten, Gebakken Courgette.


Wist je dat?

Een Quesadillas een mexicaanse versie is van onze eigen croque-monsieur. De vertaling / betekenis ervan is dan ook " een klein kaasding". 


Heb je het geprobeerd? Foto's of reacties zijn altijd fijn!

Heb je vragen, hulp nodig of  heb je goeie raad, laat het dan maar zeker weten!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.