Fajita's
Ingredienten (2personen)
- 1 ajuin
- 1 rode paprika's - 1 zakje geraspte kaas (Gruyere)
- 200 gr gehakt
- 1 pak Fajita blaadjes
- 1 potjes zure room
- Guacemole
- Rode dipsaus
- 1 limoen
- Olijfolie
Kruiden
- Peper & Zout
- Mexicaanse kruiden
- Verse Koriander
- Sambal
-" Sambal voor de liefhebbers, ikke "-
Mexicaanse kruiden
- 6 delen Paprikapoeder
- 1 deel kerriepoeder
- 1 deel witte peper
- 1 deelk orianderzaad
- 1 deel komijnzaad
- 1 deel cayennepeper
- 1 deel knoflookpoeder
Bereiding
Mise en place
- Snij de ajuin en de sjalot in kleine stukjes.
- Snij de paprika in lange fijen repen.
- Maak de Guacemole en de "rode saus".
-" Bij elk van mijn mexicaanse gerechten horen altijd, DE DRIE SAUZEN - Guacemole / Rode dipsaus / Zure room "-
Stappenplan
1. Bak de ajuin lichtjes aan in een pan met olijfolie. Voeg er de paprika aan toe en laat deze rustig bakken op een gematigd vuur.
2. Kruid het gehakt met peper, zout en de mexicaanse kruiden. Bak ze
5. Laat de calamares aanstoven met de paprika en chorizo. Voeg er de kip opnieuw aan toe en laat gedurende 10 min alles suderen.
6. Plaats de rijst in het midden van de pan, leg er de kruiden over en overgiet met de warme visbouillon.
7. Schep alles door elkaar met een houten lepel. Laat 5 min inkoken.
8. Leg er de schelpen en de schaakdieren over.
9. Plaats de mosselen over heel de rand met het puntje naar beneden (zie foto boven).
10. Bedek het geheel met aluminium tot de rijst en de schaaldieren gaar zijn.
11. Werk af met de citroenen en peterselie.
- "Proeven is de boodschap" -
Tip
- Het aanbaksel die gecreeerd wordt in begin van het gerecht zal voor een intense smaak zorgen. Dus geen schrik hebben bij het aanbakken van de groenten en het vlees.
- Een goede vis - / kippenbouillon is belangrijk. Maak hem zelf of haal hem bij de visboer.
- De citroen geeft een frisse toets aan de paëlla, maar mag niet overheersen. Daarom leg je best de schijfjes opzij die erbij kunnen geserveerd worden.
- Zien dat je "vuur" niet TE warm is... want kan toch snel aanbranden!
Wist je dat?
Dat de echte saffraan oorspronkelijk uit Spanje komt, maar door de hoge vraag deze wordt aangekocht en geimporteerd uit Iran?
Verschillende versies
- Alleen met vlees (Kip, Chorizo, Lam) - gebruik dan kippenbouillon
- Alleen met Vis (Calamares, meer schelpsoorten, Stukken vaste vis)
- Alleen met schaaldieren (Kreeft, Langoustines)
Heb je het geprobeerd? Foto's of reacties zijn altijd fijn!
Heb je vragen, hulp nodig of heb je goeie raad, laat het dan maar zeker weten!
Reactie plaatsen
Reacties